• +45 86 82 37 88
  • Telefontid mandag: 8 - 17 tirsdag-fredag: 8 - 15
  • Ekspeditionstid mandag: 10 - 17 tirsdag-fredag: 10 - 15

Bo til leje i ny og bæredygtig bydel i Silkeborg

Arbejdernes Byggeforening tog den 4. april 2016 første spadestik til bæredygtigt nybyggeri i Gødvad Enge

Efter at Grethe Rasmussen, formand for Arbejdernes Byggeforening, havde sagt et par ord om projektet, kunne direktør René K. Rasmussen svinge spaden og tage 1. spadestik. 

Det er starten på byggeriet af 30 almene boliger med grønne tage og slyngplanter på væggene i Silkeborgs nye grønne bydel Gødvad Enge. Boligerne forventes klar til indflytning 1. juli 2017.

Direktør René K. Rasmussen tager 1. spadestik

Afdelingen vil blive en del af en bæredygtig bydel i vandbalance, der håndterer alt regnvand i området. Silkeborg Kommune har i et OPI samarbejde udviklet nye løsninger til at byggemodne og håndtere regnvand. Eksempelvis får bydelen veje, der kan suge regnvand som en svamp.Her vil alt regnvand blive opsamlet og brugt i området - også rekreativt i form af et rislende vandløb gennem bebyggelsen og en vandlegeplads. ”Det er boliger til familier, som gerne vil bo i grønne omgivelser og lægger vægt på bæredygtighed. Økonomien er generelt en udfordring, når vi bygger, og det er ekstra svært at holde et bæredygtigt byggeri inden for rammebeløbet, men er lykkedes, fordi mange har vist velvilje”, siger direktør for Arbejdernes Byggeforening René K. Rasmussen.

Projektet har været undervejs, siden Arbejdernes Byggeforening og Silkeborg Kommune for tre år siden udarbejdede et fælles forslag til en konkurrence om fremtidens almene bolig. De vandt ikke, men fortsatte samarbejdet i Gødvad Enge projektet for at blande ejer- og lejerboliger i den nye bydel.

Vi bygger 15 dobbelthuse på en skråning. Der bliver 10 tre-rums boliger på 96 kvadratmeter, 15 fire-rums boliger på 110 kvadratmeter og 5 fire-rums boliger på 115 kvadratmeter i to plan.

Husene bliver beklædt med skifer og tegl, og der er generelt lagt vægt på at bruge solide og vedligeholdelsesfrie materialer.

Huslejen bliver henholdsvis 7.492 kr., 8.390 kr. og 8.711 kr. Niveauet skal ses i sammenhæng med, at der er tale om lavenergihuse og dermed lavere udgifter til opvarmning.

Boligerne er tegnet af Årstiderne Arkitekter. Hovedentreprenøren er STB Byg A/S og involveret er desuden bygherrerådgiveren KUBEN Management, det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen, Terra Nova Landskabsarkitekter, Iprojekt og eseebase.

Der er tale om et byggeri til omkring 37 mio. kr.

Visionen for Gødvad Enge er at skabe et varieret boligområde med en tydelig grøn identitet, hvor der er plads til naturen og fokus på afprøvning af forskellige bæredygtige tiltag. Regnvandet skal håndteres synligt i området og bidrage til større rekreativ værdi og naturindhold. Målet er, at der i høj grad integreres bæredygtighed og klimahensyn, og at effekten af de forskellige initiativer registreres og bidrager til mere erfaring indenfor bæredygtig byudvikling.

FAKTA: Gødvad Enge er en ny bæredygtig bydel med omkring 170 boliger i et 30 hektar stort område i det nordøstlige Silkeborg. 

Hent præsentation af afdeling her: Gødvad Enge - Præsentation

Til tops